Wednesday, December 30, 2009

ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2010


Onnellisen uuden vuoden toivotus


Ulkona satelee hiljalleen lunta. Tämä on ollut suurta ihmettä ja herkkua täällä länsirannikolla. Pitkästä aikaa maa on ollut valkoisena lumesta. Tosin muutama päivä sitten sää yritti näyttää sen toisen puolen, vettä tuli taivaalta reippaasti, liukastaen tiet vaarallisen liukkaiksi.


Uuden projektimme rahoitus etenee verkkaisesti. Tilillä on nyt 11.109 €. Lupauksia sponsoroinnista on lukuisia, varmoja tapauksia yhteensä 24.200 €. Tammikuun puolessa välissä arvelisin varoja olevan 35.309 €. Tämä tarkoittaa, että voimme helmikuun alussa aloittaa kuuden talon rakentamisen Morawewassa.


Lähden sinne aivan uuteen maailmaan entiselle sota-alueelle helmikuun alussa. Alku tulee olemaan todella vaikeata, sillä minulla ei ole muita tuttuja, kuin alueen johtaja ja kaksi munkkia. Muita sosiaalisia suhteita minulla ei siellä ole. Todennäköisesti asun munkkien temppelissä yhdessä pienessä huoneessa, missä on maan levein sänky, mutta samalla pituudeltaan lilliputtiluokkaa. Mahdun sänkyyn makaamaan kulmasta kulmaan, tosin varpaani jäävät vielä sängyn ulkopuolelle. Olen toki elänyt ahtaammissakin oloissa, mutta tämä kokemus on aivan jotakin muuta.


Positiivinen seikka huoneessa on, että siitä on lyhyt matka vessaan ja suihkuun. Kaiken lisäksi vessa on länsimaalaisittain ”pytyllinen”, ei itämaalaisittain vain reikä lattiassa. Suihku on aivan siinä naapurissa. Hygieniasta huolehtiminen on ainakin turvattu.


Ravinnon saanti on myös turvattu aamuisin, sillä munkit syövät kyllä aamiaisen ja lounaan, mutta kello 12 jälkeen he saavat nauttia vain nesteitä. Tuleekohan minullekin eteen pakollinen painonpudotus? Hannu – lääkärini mielestä dieetti on varmasti paikallaan. Oma kroppa ja vanha pääni ei tästä ajatuksesta oikein tykkää. Aikanaan tuon kaiken näkee, kuinka tässäkin käy.


Olosuhteista


Edellä mainitsin jo sosiaalisen verkoston puuttumisesta. Todennäköisesti minulla on sähköt ja juokseva vesi. Nettiyhteyttä sinne ei ole. Lähin kaupunki, Trincomalee, tuttavallisemmin Trinco on 40 kilometrin päässä rannikolla. Tulen käymään siellä viikoittain lukemassa ja vastaamassa sähköpostiini ja ylläpitämässä blogiani osoitteessa:
www.aitofiilis.fi. Käy aina silloin tällöin lukemassa tunnelmiani sieltä. Kännykkäni prepaid – liittymäkään ei toimi siellä, vaan minun on hankittava uusi liittymä heti ensi tilassa maahan päästyäni. Ilmoitan uuden numeroni, kunhan saan uuden liittymän.

Nämä eivät ole murheita sinällään, vaan antavat tietynlaista jännitettä elämään.


Ilmasto on Morawewassa kuivaa ja todella kuumaa, sillä meren kosteuttava ja virkistävä vaikutus ei ulotu noin syvälle sisämaahan. Tätä aluetta kutsutaankin Dry Landiksi - kuivaksi maaksi. Kroppa tottuu tähän kaikkeen parissa viikossa. Vettä pullotettuna täytyy juoda litrakaupalla ja suolatasapainosta on myös huolehdittava. Tämä onkin sitten jo tuttua puuhaa.


Toiveita


Tammikuun lopussa meillä arviolta puolet taloista on saanut rahoituksen. Yhden talon kokonaishintahan on 6500 € ja tavoitteemme on aluksi rakentaa 15 taloa = 97.500 €. Tarvitsen siis apua varojen keräämiseksi. Jos sinulla on ystäviä, yrityksiä tai tunnet ihmisiä, jotka haluaisivat olla tukemassa tällaista hanketta, niin oheistan tili- ja yhteystietoni, jotta kaikki halukkaat voisivat antaa lahjansa hankkeellemme.


Kukaan ei voi tehdä kaikkea,mutta jokainen voi tehdä jotakin.
Ja jos jokainen tekee jotakin tavoitteen saavuttamiseksi,
tulee kaikki tehdyksi.


Keke Ahorinta
Rauma -kylä Sri Lankaan
projektikoordinaattori

Torninkatu 15
26100 RAUMA
FINLAND

Mob. +358400787309 Finland
+94779806642 Sri Lanka

kekeahorinta@hotmail.com


Lahjoitusten summien ei tarvitse olla suuria, sillä Sri Lankassa Euron kurssi on vahva, joten pienilläkin lahjoituksilla on suuri merkitys. Oheistan tähän talokohtaiset painotetut kustannukset. Siitä voi havaita, minkälaisista kustannuksista talon hinta syntyy. Palkat ja muut kustannukset sisältyvät näihin hintoihin.


Autetaan Sri Lankan pakolaiset elämisen alkuun yhdessä!

Kiitos tuestanne ja muistamisestanne!

Siunausta ja menestystä tulevaan vuoteen 2010!

Keke ja waimonsa Sinikka!

RAUMA -KYLÄ SRI LANKAAN -PROJEKTI

TALOKOHTAISET KUSTANNUKSET (€):

Ulko-ovi 150
Sisäovet 140
Ikkunat (iso) 70
Ikkunat (pieni) 330
Ikkuna 35
Suihkutila ja wc 250
Putket 100
Hanat 100
Kaakelit 150
Wc -istuin (itäm.) 70
Sähköistys 400
Maalaukset 650
Valaistus 80
Kiviaines sokkeliin/m³ 175
Sepeli 180
Sementti/säkki 560
Betoniharkot 1400
Harjateräs 100
Puutavara 100
Puutavara/kattorak. 200
Kattotiilet 1260
Yhteensä 6500




No comments:

Post a Comment